Uzman Editor

Baby Community Member
Katılım
28 Mar 2018
Mesajlar
252
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
41
Puanları
28
Yaş
37
Konum
İzmir
6 Aylık Bebeklerin Gelişim Süreçleri Nasıl İlerler?

Bebeklerde ilk 6 ay, gelişim sürecinin artık ne yönde ilerleyeceği hakkında en temel bilgilere sahip olabileceğiniz zamanlardır. Böyle bir zaman dilimini sorunsuz atlatan bebekler, artık görme, duyma, hissetme, tat alma, koku alma gibi işlevlerini artık tam anlamıyla kazanmış demektir. Bebeklerin fiziksel gelişimlerindeki farklardan, daha önce hiç yapmadığı hareketleri yapabildiğini gözlemleyebilirsiniz. Sizlerin de destekleriyle küçük egzersizler yapabilir, hareket kabiliyetlerini geliştirebilirler.

6. ayla birlikte bebeklerdeki değişimler;

  • Yüzü koyun bırakmış olduğunuz halde, isterse rahat bir şekilde, ellerinden destek alarak oturmuş bir durumda bulabilirsiniz.
  • Tutabileceği kadar küçük ebatlı cisimler, parmaklarıyla son derece kolay yakalayabilir.
  • Tekrar etmesi basit olan, dede, baba, anne gibi kelimeleri artık duymanız mümkün olacaktır.
  • Elindeki bir şeyi diğer eline geçirmekte zorluk çekmez, gözene kestirdiği uzak yerdeki oyuncaklarına ulaşmak için çaba harcayabilir.
  • Sesinin bıraktığı etkiyi yakalamakta zorlanmaz. Fazla bağırdığında etkili olduğunu fark etmesi zor olmayacaktır.
  • Elinden düşürdüğü bir şeyin tekrar ona ulaştırılmasını isteyebilir.
  • Kendi yüzünü tanımaktan ve saçlarını çekmek ona çok ilgi çekici gelecektir.
6 Aylık Bebeklerde Risk Faktörleri Nelerdir?

6 aylık bebeklerin hayatını riske eden faktörler denildiğinde, bebeklerin gelişim sürecindeki sağlık sorunları gibi net bir bilgiyle dikkat edilmiyorsa, her zaman için gözünüzün üstüne olması gerekecektir. Çünkü bu zamanlar sadece kendisini ve çevresini tanıyarak, neler yapabileceğini fark etmesini sağladığı günlerdir. Bebeklerde ilk 6 ay gelişimin en hızlı döneminin başlangıcıdır.
 
Üst