Bebek Forum - Baby Community

Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies

SignUp Now!

Bebek Bebek Emzirme Teknikleri Doğrular Yanlışlar

Gülsüm-Umut

Baby Community Member
Katılım
29/6/17
Mesajlar
542
Anneler bebeklerini kucaklarına almalarıyla birlikte acaba sütüm yeterli mi? Acaba anne sütü verebilecek miyim? Bebeğimi nasıl besleyeceğim? Bebeğimi nasıl emzireceğim gibi bir çok endişeye kapılırlar. Doğumdan sonra anne ve bebeğin sağlık durumu iyi ise doğumdan hemen yarım saat veya bir saat sonra anne bebeğini emzirmelidir. Halk dilinde ilk ağız denilen tıbbi olarak da Kolostrum denilen ilk süt çok kıymetlidir. İlk süt çocuğunuzun bağışıklık sistemini geliştirir. Özellikle probiyotik açısından bağırsaklarda iyi bakterinin oluşmasını sağlamaktadır. Bu da özellikle çocuklarınızı alerji ve astımdan korumaktadır.

Emzirme Teknikleri

1 ) Emzirmeye başlamadan önce anne kendisine rahat bir pozisyon bulması gerekmektedir.  
2 ) Annenin sırt ve belini rahat bir yastıkla desteklemesi gerekir
3 ) Anne Kolunun altına rahat bir yastık alması gerekir. Emzirme boyunca kolunun havada kalmaması için..
4 ) Anne bebeğini emzirirken mümkün olduğunca bebeği kendisine yakın tutması gerekmektedir.
5 ) Anne bebeğini kolunun iç yüzeyine yerleştirmelidir. Başı kol dirseğine denk gelecek şekilde..
6 ) Anne bebeğin sırtı boyunca popoya kadar eliyle desteklemelidir.
7 ) Bebek vücut olarak tamamen anneye dönük olmalıdır.
8 ) Bebeğin baş ve vücudu aynı düzlemde olmasına dikkat edin.
9 ) Bebek emerken vücudu dışarı doğru olursa boynu yamuk emmek zorunda kalır bu sürede boynu ağrır emmeyi erken kesebilir.
10) Anne mutlaka her öğünde öncelikle bir göğsü vermek zorundadır. Ve anne her öğünde bir göğsü bitirmelidir. Çünkü göğüste ilk       süt su gibidir. Yağda zengin süt de göğüsün sonundadır.
11) Bebek emerken dudaklarının ikisi de dışarıya doğru dönük olmalıdır.
12 ) Bebek emerken anne göğsünün kahverengi kısmının hepsini ağzına almalıdır.
13 ) Bebek emerken yanaklarındaki bombeliği korumalıdır.
14 ) Bebek emerken çenesi memeye değmelidir
15 ) Bebek emerken eğer yutkunma sesi dışında bir ses varsa, yanaklarında çukur oluşuyorsa, çene memeye temas etmiyorsa          yanlış emzirmedir.
16) Bebek eğer sadece meme ucunu emiyorsa anne meme ucunda çatlaklar oluşur. Sütü boşaltamayacak ve anne için ağrılı bir emzirme olacaktır.
17) Eğer bebek emzirme sonunda rahat bir uykuya dalıyorsa, bezini günde 4-6 kez dolduruyorsa, yaterince çiş kaka yapıyorsa bebeğinizi doğru şekilde emziriyorsunuz demektir.
18 ) Anne emzirirken bir göğsü sızlıyor diğer göğsünden de süt akıyorsa anne sütünün yeterli olduğunun kanıtlarıdır.
19) Anne de bazen emzirirken mastit sorunu olabilmektedir. Bu sorun en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Mastit anne de göğüste ağrılı bölgeler olabilmektedir. Anne de ateş çıkabilmektedir. Ve bir takım annenin emzirmesiyle ilgili sorunlar oluşabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda özellikle doktorunuzun da önerebileceği ağrı kesici önerilebilir. Emzirme yapmadan önce anne göğsünü kontrol etmesi gerekir. Eğer sert alanlar varsa sıcak uygulamalıdır. Anne duşa girebilir. Ya da sıcak havlu ile göğsündeki sert bölgeye hafifçe uygulama yapabilir. Ya da sert bölgeye küçük sıcak su torbası uygulanabilir. Sıcak uygulamadan sonra emzirin ya da süt sağma makinesiyle sağın. Göğüsü tamamen boşalttıktan sonra da soğuğa yakın bir uygulama yapın. Bu şekilde uygulama sonucu ödemi alacağı için genel bir rahatlık olur. 
20) Bebek emerken ya da sağarken yumuşak hareketlerle anne memesine masaj yapması sütün akışına yardımcı olacaktır. Ayrıca göğüs süt kanallarında tıkanıklıklar varsa onların açılmasını kolaylaştıracaktır. Bütün annelere kolaylıklar dilerim.
 
Geri
Üst