yelizaydin
Baby Community Member
Sıcak havalarda eldiven takmak istemiyorum ama yüzünü çizmesinden de korkuyorum tırnak kesimine başlayayım diyorum 6 haftalığız olur mu ?
Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies
SignUp Now!Sıcak havalarda eldiven takmak istemiyorum ama yüzünü çizmesinden de korkuyorum tırnak kesimine başlayayım diyorum 6 haftalığız olur mu ?
Bebeklerimin tırnaklarını aynı şekilde tırnak makası ile kesiyorum.Ben bebeklerimi tırnak makası ile tırnaklarını kestim. Bebek çok küçükken tırnağın baş tarafını tırnak makası İLE ayrıp geri kalanını elimle çekiyordum. Şimdi ki bebeğimde de öyle yapıyorum.
@blues çok beceriksizmişsin.Bebeklerin tırnak kesiminden bahsettiniz bir anım aklıma geldi. İlk bebeğim şimdi 5,5 yaşında olan prematüre bebeğim ilk doğmuştu. 19 gün küvözde kaldı. Sonra eve geldi. İlk aylarında annesi her şeyine yetişiyor tabii… Annemiz grip oldu. Bebeğin tırnakları uzamış kesmek gerekiyor. İş başa düştü. Bebeğimin tırnaklarını keseyim dedim. İlk kesimde bebeğimin etini de kestim bir baktım kan akıyor. Annesine bağırdım geldi neyse ki annemiz her zamanki gibi durumu toparladı. Kanı durdurdu. Bebeğin Tırnaklarını maskesini taktı ve kesti.
Bebeklerimin tırnaklarını aynı şekilde kesiyoruz.Ben de tırnak makasını kullanıyorum. Tırnağın uçundan kesik atıp geri kalanını elimle çekiyorum. Aynı @Elçines gibi…
Her ikimiz de becerikliyiz. Adminimiz gibi beceriksiz değiliz.Bebeklerin tırnak kesiminden bahsettiniz bir anım aklıma geldi. İlk bebeğim şimdi 5,5 yaşında olan prematüre bebeğim ilk doğmuştu. 19 gün küvözde kaldı. Sonra eve geldi. İlk aylarında annesi her şeyine yetişiyor tabii… Annemiz grip oldu. Bebeğin tırnakları uzamış kesmek gerekiyor. İş başa düştü. Bebeğimin tırnaklarını keseyim dedim. İlk kesimde bebeğimin etini de kestim bir baktım kan akıyor. Annesine bağırdım geldi neyse ki annemiz her zamanki gibi durumu toparladı. Kanı durdurdu. Bebeğin Tırnaklarını maskesini taktı ve kesti.
Bebek Forum: 7-Haziran-2017 de yayın hayatına başlamıştır. Bebek Forum: Ebeveynlerin; Bebek, Prematüre Bebek, Tüp Bebek, Doğum, Çocuk konuları hakkında ebevenlere destek amaçlı bütün konuların paylaşıldığı Türkçe ve İngilizce paylaşım yapılan sosyal paylaşım platformudur.
Bebek Community: It started broadcasting on 7-June-2017. Baby Community: Parents; It is a social networking platform where all topics are shared in Turkish and English to support parents about Baby, Premature Baby, IVF (Test Tube Baby), Birth, Child.