Elçines
Baby Community Member
- Katılım
- 27/7/22
- Mesajlar
- 222
Bebekler Neden Doymaz
Hayata gözlerini yeni açan bebekler anneleri tarafından bakıma ve yoğun ilgiye muhtaçtır. Anneleri tarafından ihtiyaçları giderilen bebekler kendilerini ifade edememektedirler. Bundan dolayı anneler bebeklerinin doyup doymadığını anlamakta zorlanmaktadır. Ve hatta bazı telaşlı anneler bebeklerini yeteri kadar doyuramadıklarını düşünerek kendilerini yetersiz görüyorlar. Ama anneler dikkatli olursalar bu konuyu da gönül rahatlığıyla halledebilirler.
Bebekler Neden Doymaz?
Bebeklerin doymamasının çeşitli sebepleri vardır bunlar şunlardır;
-Bebeğin emzirme anında hatalı emme pozisyonundan kaynaklı bebekler tam olarak karnı doymayabilir.
-Mama tüketen bebeklerin biberonlarındaki emme başlığının uygun olmaması bebeklerin doymamasındaki ufak ama etkili bir aparattır.
-Mama tüketen bebeklere, büyüme dönemlerine göre farklı miktarlarda mama tüketirler. Bu mama miktarının az gelmesiyle bebekler doyamıyorlar.
-Ayrıca bebeğin tükettiği mamalar da bebeğin doyup doymamasında etkili bir faktördür. Bebeklerde gereksiz gazlar yaparak hem bebeği rahatsız eder hem de bebeğin doymamasını etkiler.
Bebeğin Doyup Doymadığı Nasıl Anlarız?
Karnı doyan bebekler, doyduktan sonra enerjileri yerine gelir ve çok hareketli olurlar. Yemeğini yedikten sonra aktif olmayan bebek tam anlamıyla doydu diyemeyebiliriz.
Anne sütüyle beslenen bebekler çok sık annelerini emerler. 2 – 3 saatte bir anneleri tarafından emzirilerek karınları doyması sağlanır.
Emziren annelerin emzirme anında canları acıdığı anlar bulunuyor. Bu durumlarda aslında bebekler memeyi tam anlamıyla kavramamışlardır. Bu durumda da bebekler tam anlamıyla doyduğunu söyleyememekle beraber anne bebek arasında bağ eksikliğinin de oluşabileceği söylenir ve bu da ileride anne çocuk ilişkisi için iyi bir temel oluşturmaz.
Bebekler karınları aç olduğunda kendilerini çok kasar ve huzursuz olurlar. Hatta karnı aç olan bebekler yumruklarını sıkar diye de bir inanış vardır. Karnı doyduktan sonra gevşeyen bebekler daha sakin olurlar ve bu gevşemeyle yumruk olan elleri açılır.
Doymayan bebeğin boşaltım sisteminde de bazı durumlar görülür. Doymayan bebeğin çişi daha koyu renkli olur ve kakalarını da daha geniş aralıklarda yapmaya başlarlar.
Bunlar dikkate alınarak bu konuyu kolay yoldan çözebiliriz. Ama bebeğin kilo alamaması, uzun süre kakalarını yapamaması, idrarının koyu renk olması, yemek sonrası aşırı halsizlik ve huzursuzluk gibi etmenlerde mutlaka bebeklerin doktora götürülmesi gerekmektedir.