Bebek Forum - Baby Community

Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies

SignUp Now!

Anne Bebeklerde Meme Bırakma

Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6/2/20
Mesajlar
90
960x505-3-asamada-memeden-ayirma-1506338606571.jpg


Bebeklerde Meme Bırakma

Bebeklerin gelişimine en büyük katkıyı anne sütü sağlar. Bebeğinizin doğduğu andan itibaren ona her türlü yararlı maddeyi annenin kendisi tüketir. Annenin tükettiği besinler bebeğini emzirdiğindeki süt yardımıyla bebeğe geçer. Ilk altı 6 ay anne sütü oldukça büyük bir ehemmiyet taşır. Metabolizmanın oluşumunu bile anne sütü bebeğinize sağlar. Ancak zaman geçtikçe ve bebeğiniz büyümeye başladıkça ek besinlere geçmeye başlar. Ek besine geçme süreci bebeğin büyümesiyle alakalı olduğundan çok bebeğinizin dişlerinin çıkması durumuna bağlıdır. Bebeğinizin dişlerinin çıkmasıyla bebeğiniz her türlü gıdayı yiyebilmeye başlar. Böylece artık kendi besinini direkt kendisi alır ve artık bir aracıya ihtiyacı kalmaz. Bu durumda da artık bebeğinizin anne sütünü bırakması gerekir. Bu oldukça zor bir süreçtir ve bol sabır ister. Çünkü bebeğinizi emzirmeniz bebeğiniz ve sizin aranızdaki en büyük ve en sağlam bağdır. Bu sebepten ötürü bebeğiniz emme isteğini kolayca bırakamaz.

Bebeği Memeden Uzaklaştırırken Nasıl Davranmalıyız?

Bebeğinizin bu durumu kabullenmesi oldukça zor ve uğraştırıcı bir süreçtir. Bu nedenle kararınızdan son derece emin olmalısınız. Bebeğiniz için doğru zaman olduğunu en iyi bilecek kişi sizsiniz bu nedenle başkalarının dediklerine kulak asmayın. Her çocuk birbirinden farklı ve özeldir. Ve siz kendi çocuğunuzu en iyi tanıyan kişisiniz. Memeyi bıraktırma kararı aldığınızda bebeğinizin yaşına göre onunla sürekli diyolog halinde olmalısınız. Direkt memeden kesme dönemine geçmeden önce bebeğinize karşı fırsatlar üreterek ona ne kadar büyüdüğünden bahsetmelisiniz. Aile yemeklerinde muhakkak ona da tabak koymalı ve vermek istediğiniz mesajı ona belli etmelisiniz.

Bebeğinizi Memeden Kesme Yolları

-Bebeğinizi memeden bir anda kesmeniz yanlış bir davranış olacaktır. Bu nedenle bebeğinizi de kendi vücudunuzu da alıştırmak amacıyla kademeli olarak kesmelisiniz. Sabahları emzirmeyi yavaşça bırakabilirsiniz daha sonra bebeğinizin emme alışkanlığına göre ne zaman emiyorsa emme öğünlerini azaltabilirsiniz. Bu dönemde dikkat etmemiz gereken en büyük hususlardan biri beni görmezse emmek istemez düşüncesi altında bebeğinizden uzaklaşmamanız. Bu bebek için hali hazırda zor bir durum ike siz birde onu kendinizden uzaklaştırırsanız bebeğiniz huzursuzlaşır ve bu olaya tepki gösterir. Bu tepkisinde de oldukça haklıdır. Unutmayın ki bebeğinizin size her durumda ihtiyacı var ve sizin yerinizi asla kimse dolduramaz. Bu nedenle bebeğinizin hayatındaki bu önemli değişiklik olurken bebeğinizle daha fazla vakit geçirmelisiniz. Bu bebeğinizin bu sürece daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

Bir diğer sütten kesme yöntemi aniden kesmedir. Bu seçenekte anne meme ucuna farklı şeyler sürerek meme ucunun rengini, tadını ya da kokusunu değiştirerek bebeği memeden tiksindirmeyi amaçlar. Bu nedenle göğüs ucuna salça, ketçap, hardal, kakao, acı biber sürer. Hatta bu yöntem amacıyla meme taşı adı verilen bir madde bile satılmakta sürüldüğünde meme ununuza kötü bir koku vermesiyle biliniyor. Bu yöntem size daha kolay gelebilir ancak bu madde bebeğinizin psikolojisi bakımından oldukça tehlikeli bir yöntemdir. Bebek psikolojisi uzmanları bu yöntemin daha sonraki yaşantısında bilinçaltında kalan bir travma olduğu kanısında.

Bir diğer özellik ise anne ver çocuğun bir müddet görüşmemesi ama bu yukarıdaki maddede de açıkladığımız gibi oldukça sıkıntılı bir yöntemdir. Bebeğinizin bir anda hem memeden hemde sizden uzaklaşması onun için hemen kabullenebileceği bir durum değildir. Bu nedenle eğer bu yöntemi seçmiş iseniz bebeğinizi onu seven ve bebeginizinde sevdiği bir kişiye bırakmak en akla yatan sonuçtur. Eğer sevildiğini hissederse sizinle olduğu kadar olmasa da bebeğinizi huzulu hissettirebilir. Bu kişi babası, anneannesi ya da babaannesi, bakıcısı olabilir.
 
Geri
Üst