Guzelicerik.com
Baby Community Member
- Katılım
- 6/2/20
- Mesajlar
- 90
Çalışan Anneler ve Bebekleri ve Kreş
Bebekler anne karnına ilk düştükleri andan itibaren anneleri ile birlikte hayata başlangıç yapmış olurlar. Gebelik sırasında annenin sesiyle büyüyüp gelişen bebek doğduktan sonra da annesiyle gerek fiziksel gerekse zihinsel olarak yolculuğuna devam eder. Zamanla gelişen bu durum hem anne hemde çocuk için zorluklar çıkarmaya başlar. Özellikle de anne çalışan bir bireyse.
Çalışan anneler için bu durum oldukça zordur. Bebeğinin doğumundan itibaren yaninda olan annenin işe dönme vakti geldiğinde iki taraf için de oldukça zorlu bir süreç girer. Çalışan anneler çocuklarını evde bırakıp gitmek oldukça zordur ve hatta bazı anneler bu durum nedeniyle pişmanlık duyarlar. Oysa bu kendilerine yaptıkları büyük bir haksızlıktır. Çalışan annelerin çocuklarına mükemmel bir örnek olduğu gözden kaçabilecek bir durum değildir. Çalışan anne, çocuğa toplumsal açıdan kadın ve erkeğin iş hayatındaki tutumu ile ilgili öğrenmesi mükemmel bir fırsattır.
Çalışan ebeveynlerin çocukları kendileriyle oldukça zaman geçirdikleri için zamanla kendilerini daha kolay bulurlar. Problemlerini kendileri çözme konusunda da oldukça başarılı bireyler oldukları ilerideki yaşlarda gün yüzüne çıkar.
Annelerin ve çocukların bu yaşadıkları hayatın bazı önemli noktaları da bulunmaktadır. Aradaki ilişkiye hakim olmak ve korumak oldukça ince bir çizgidir. Zamanla sadece işinize odaklanmak çocuğunuzla aranızda olan bağı zedeleyecektir. Bu ise geri dönülemeyecek sorunlara neden olabilir.
İşten geldikten sonra muhakkak o hun çocuğunuzun ne yaptığı ile, gününün nasıl geçtiği ile ilgili muhabbet etmeniz aranızdaki bağı sağlamlaştıracaktır.
Çocuğun Kreşe Başlaması
Çalışan anne babaların çocuklarına ülkemizde genellikle anneanneler ya da babaanneler bakıyor. Ancak bazı durumlarda bu mümkün olmadığında çalışan anne babalar için çocuklarını kreşe vermek mükemmel bir tercih olabilir.
Annelerinden belirli saatler kapsamında ayrılan çocuklar zamanla bu durumu kabul eder ve hayatlarını devam ettirmede sıkıntı çekmezler.
Çocuğun iyi bir eğitim almasının yanı sıra davranışları öğrenme bakımından da oldukça kazançlı bir durumdur.
Çocuğun Kreşte Öğrenebilecekleri
Çocuğunuz burada bir sürü çocukla birlikte olacağı için ister istemez bir sürü beceri kazanacaktır. Kardeşi olmayan çocukların bazı becerileri kazanmaları kardeşi olan çocuklara kıyasla biraz daha zordur. Bu nedenle kreşler eğitimin alınması bu durumlarda oldukça yararlı olabilir.
-Çocuğunuzun sizden ayrı bir birey olduğunu anlayacağı en iyi fırsatlardan biri eğitim dönemidir. Okulda arkadaşlarıyla girdiği diyaloglar onlara ileriki yaşlarda oldukça iyi alıştırmalar olmuş olacaktır.
- Erken yaşlarda anneden ayrılarak bir şeyler başarması, arkadaşlıklar kurması ona kendine güven ve sosyal çevre kazandırır. Kendi seçtiği ve ortak zevkleri olan kişilerle birlikte olması ise ona mutluluk verir.
-Kreşte sınıf arkadaşlığı kavramını öğrendikten sonra paylaşma kavramını öğrenmesi kaçınılmaz olacaktır. Paylaşma becerisini kazandığında etrafıyla olan iletişimi kuvvetlenecek aynı zamanda da paylaşmanın ve dostluğun önemini bir kere daha fark edecektir.
-Çocuğun kreşe başlaması ile birlikte hayatı bir düzene oturur. Bu düzen sabah belirli bir saatte kalkması, gece kendisi için belirlenen saatte kalkması, oyun ya da başka etkinlikler için bir süresi olması çocuk adına önemlidir. Düzene alışması her bireyin yeni bir düzene alışmasında olduğu gibi çocuğu bir miktar zorlayabilir. Zamanla alışacaktır. Alışmasıyla birlikte zamanını verimli kullanmayı da öğrenecektir. Bu da kreşin çocuğa dolaylı olarak sağladığı bir katkıdır.
-Çocuğun kreşe başlaması ile birlikte artık sorumluluk bilinci oluşmaya eğer daha önce oluşmuş ise de gelişmeye başlar. Kendi ödevlerini düşünmesi bu dönemde kişisel gelişimi açısından büyük bir önem taşır.
Moderatörün son düzenlenenleri: