Bebek Forum - Baby Community

Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies

SignUp Now!

Çocuk Çocuklarda Mide Bulantısı ve Karın Ağrısı

Guzelicerik.com

Baby Community Member
Katılım
6/2/20
Mesajlar
90
karin-agrisi-768x425.jpg




ÇOCUKLARDA MİDE BULANTISI VE KARIN AĞRISI

Çocuklarda karın ağrısı en çok görülen rahatsızlıklardan birisidir. Pek çok ailenin sağlık ocakları ve aile hekimlerine çocuklarını götürme sebebi olan karın ağrısının fizyolojik ve psikolojik pek çok nedeni mevcuttur. Yeme ve bağırsak alışkanlıkları genel karın ağrılarının en gözde sebeplerinden birisidir. Bu gibi karın ağrılarında çocukların yediği hazır gıdalar ve soğukta kalmaları etkili olmaktadır.

Üç saatten az süren karın ağrılarından korkmamak gereklidir. Ağrı uzun süreli ve şiddetli olmadığı sürece karın ağrısının ciddi bir vaka olmadığı görülmektedir.

KARIN AĞRISI NEDENLERİ NE OLABİLİR?

Mide ve bağırsaktaki enfeksiyon
İshal
Kronik kabızlık
Parazitler

Çocuklardaki karın ağrılarının en sık sebepleri arasında yer almaktadır. Bu gibi durumlarda sorunu ortadan kaldırmak karın ağrılarını da yok etmeyi sağlayacaktır. Mide ve bağırsak enfeksiyonlarında ilaç tedavisi gerekebileceği için kısa süre içerisinde doktorunuza danışmanız çocuğunuzun sağlığı için oldukça önemlidir.
Kısa süreli karın ağrılarında ise ısıtıcı, sıcak içecekler, el ve ayakları sıcak tutmak ağrının geçmesinde etkili olacaktır.

KARIN AĞRISININ ASIL SEBEBİ OLAN HASTALIKLAR

Dışarıdan bakıldığında üşütme veyahut yanlış beslenme sonucunda ortaya çıkan hafif karın ağrıları olarak bilinen ağrılar mevcuttur. İç yüzde ise pek çok hastalığın etkisi ile ortaya çıkan hastalıklar yer almaktadır.

Regl dönemleri
Apandisit
Kas gerilmeleri veyahut migren
Çok yemek yemek, yanlış yemek tüketmek, bozuk yemek yemek
Gıda zehirlenmesi
Rotavirus
Ailevi Akdeniz Ateşi

KARIN AĞRISINA İYİ GELEN YİYECEKLER NELERDİR?

Karın ağrısı şikayeti ile her zaman doktora gidişler sağlanmaz. Hafif ağrılarda evde uygulayabileceğiniz ağrı giderici yöntemler mevcuttur.

Zencefil çayı mide bulantılarına iyi geldiği gibi karın ağrılarına da iyi gelen gıdalardan birisidir. Kaynar su içerisinde birkaç parça taze zencefil ile elde edebileceğiniz zencefil çayında sancı azaltıcı etki yer almaktadır. Hafif ve dönemsel karın ağrıları yaşayan bireylerin bu çayı ara ara tüketmeleri uygundur. Tamamen doğal ve bitkisel olan bu tedavi yöntemi herkes için uygundur.

Üşütmeyle beraber yaşanan karın ağrılarında el ve ayakları sıcak tutmak karın ağrınızı giderecek yöntemlerden birisidir. Genellikle bu tür karın ağrıları şiddetli soğukta dışarıda kalmış insanlarda görülmektedir.

Kabızlık problemi sonucunda yaşanan karın ağrılarında ise bal ideal gıdalardan birisidir. Ilık su içerisinde karıştırarak içeceğiniz bal sindirim sisteminizi çalıştırırken aynı zamanda bağırsaklarınızın da eski sağlığına kavuşmasına neden olacaktır.

Kabızlık, şişme ve karın ağrısında etkili yiyeceklerden bir diğeri ise yoğurttur. Pek çok insanın düzenli olarak yoğurt tükettiğinde karın ağrısı ve diğer problemleri yaşamadığı gözlemlenmiştir.

Sıcak su torbaları regl dönemi ağrısına iyi gelen yöntemlerden birisidir. Sıcak su torbasını kullanırken karnınıza yerleştirmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Yumurtalıklarınıza zarar verebilecek olan sıcak su torbasını ayaklarınızın altına yerleştirmeniz ideal kullanım şekli olacaktır. Çocuğunuz regl dönemini ağır bir şekilde geçiriyorsa ağrılarını dindirmek için bu yolu uygulayabilirsiniz.

PSİKOLOJİK KARIN AĞRILARI

Çocuklar kendilerini stres altında ya da sorumluluk altında hissederken de karınlarının ağrıdığını söylerler. Genellikle okula gitmek istemeyen çocuklarda görülen bu karın ağrılarında çocuğunuzun üzerine gitmemeniz gerekmektedir. Pek çok çocukta görülen bu psikolojik ağrıların tedavi edilmesi mümkün değildir. Çocuğunuzun ne için böyle davrandığını ve hangi şartlar altında kendisini rahatsız hissettiğini öğrenerek buna uygun bir yol izlemeniz doğru olacaktır.

KARIN AĞRISI NE KADAR SÜRER?

Karın ağrısı hastalığın boyutuna ve ciddiyetine göre değişim göstermektedir. Pek çok hafif karın ağrısı üç saatin altında sürmektedir. Şiddetli ve uzun süreli ağrılarda zaman kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.
 
Geri
Üst