Bebek Forum - Baby Community

Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies

SignUp Now!

Anne Düşük Sonrası Yeniden Hamile Kalınabilir Mi?

Elçines

Baby Community Member
Katılım
27/7/22
Mesajlar
221

Düşük Sonrası Yeniden Hamile Kalınabilir Mi.jpg

Düşük Sonrası Yeniden Hamile Kalınabilir Mi?




Bebeğini kaybetmek, hamile kadının yaşadığı acı verici durumlardan biridir. Dolayısıyla bu durum ister ilk aylarda ister son aylarda olsun, kadınlarda bebeğini kaybetmeye yönelik duygu azalmaz ve bazen anne bu deneyimden sonra yeni bir hamilelik planlarken biraz umutsuzluğa kapılır ve bu da onu yeni bir hamilelik konusunda merak etmeye yönlendirir: Düşükten hemen sonra hamile kalmak mümkün mü? Ya da bu deneyim tekrar hamilelik başarısını etkiler mi?


İşte bu konuda bilmeniz gereken her şey.




Düşükten Sonra Tekrar Hamile Kalınabilir Mi?




Düşük yaptıktan sonra sadece iki hafta sonra tekrar hamile kalabilirsiniz, eğer zihinsel ve fiziksel olarak tekrar hamile kalmaya hazır olduğunuzu hissediyorsanız, o zaman zamanlama uygun olacaktır.


Bununla birlikte, doktorlar en az bir adet dönemine kadar beklenmesini önermektedir, çünkü yakınlığı geciktirmek enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olacak ve bir sonraki hamilelik için son tarihi tahmin etmeyi kolaylaştıracaktır.




Düşükten Sonra Yumurtlama Ne Zaman Gerçekleşir?




Düşükten sonra adet döneminiz geri döner ve yumurtlama 28 günlük adet döngünüzün 14. günü civarında gerçekleşir. Bu, düşükten sonraki iki hafta içinde gebe kalma olasılığınızın yüksek olduğu anlamına gelir.


Ancak tüm kadınlar her 28 günde bir adet görmez, bu nedenle zamanlama değişebilir. Bazı kadınların adet döngüleri doğal olarak daha kısadır. Bu, düşükten sadece sekiz gün sonra yumurtlamaya başlayabilecekleri ve daha erken hamile kalabilecekleri anlamına gelir.


Gebelik hormonları da kürtajdan sonra birkaç hafta boyunca kadının vücudunda devam ederek yumurtlamayı etkileyebilir ve adet döngüsünü geciktirebilir.




Düşükten Sonra Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılır?




Düşükten hemen sonra hamile kalmak mümkün müdür sorusunu yanıtladıktan sonra düşükten sonra hamilelik testinin ne zaman yapıldığını öğrenelim.


Düşükten kısa bir süre sonra gebelik testi yanlış pozitif sonuç verebilir. Bunun nedeni, vücudun hala yüksek seviyelerde gebelik hormonu olan insan koryonik gonadotropinine (HCG) sahip olmasıdır.


Hamilelik hormonları düşükten sonra hızla düşer, ancak hemen tamamen normal seviyelere dönmezler.


Çoğu zaman evde yapılan bir gebelik testi, düşükten üç hafta sonra kesin negatif sonuç verir, ancak bazı kadınlar için bu süre 16 günden iki aya kadar uzayabilir.


Düşükten kısa bir süre sonra tekrar hamile kalabileceğinizi düşünüyorsanız, evde hamilelik testi yerine kan testi yaptırmanız daha iyi olur ve hamileliği doğrulamak için ultrason (sonar) da yapabilirsiniz.




Düşük Gelecekteki Hamileliği Etkiler Mi?




Düşük yapmak gelecekteki gebelik komplikasyonları riskini artırmaz, ancak nadir durumlarda cerrahi kürtaj rahim duvarında yara izine (Asherman sendromu olarak adlandırılır) veya servikste hasara neden olabilir.


Bu komplikasyonlar tekrar hamile kalmayı zorlaştırabilir. Ayrıca gelecekteki gebelik kaybı, erken doğum veya düşük fetal ağırlık riskini de artırabilir.




Düşükten Sonra Gebe Kalmaya Çalışmadan Önce Yapılan Testler Nelerdir?





Düşükten hemen sonra hamile kalmak mümkün mü? Sorunuzu yanıtladıktan sonra Düşük yaptıktan sonra gebe kalmaya çalışmadan önce yapılması gereken bazı testler şunlardır.


İki veya daha fazla ardışık düşük yaşarsanız, doktorunuz hamileliğinizi tekrar neyin etkileyebileceğini belirlemek için aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç test önerebilir:


  • Kan testleri: Bir kan örneği hormon veya bağışıklık sistemi sorunları açısından kontrol edilir.
  • Kromozomal testler: Çift, kromozomların bir faktör olup olmadığını belirlemek için bir kan testi yapar ve varsa düşükten alınan doku da test edilebilir.
  • Ultrason (sonar): Vücudunuzun içindeki şeylerin kesin resimlerini üretmek için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Doktor, rahminizin resimlerini çekmek için karnınızın üzerine yerleştirir veya vajinanızın içine yerleştirir. Ultrason, rahim boşluğunuzdaki miyomlar gibi rahminizdeki sorunları tanımlayabilir.
  • Histeroskopi: Doktor rahim sorunlarını teşhis etmek için ince, ışıklı bir aleti rahim ağzından rahim içine sokar.
  • Histerosalpingografi: Doktor rahim ve fallop tüplerine sıvı kontrast boya yerleştirmek için vajina ve rahim ağzından ince bir tüp sokar. Boya, rahim boşluğunun ve fallop tüplerinin şeklini alır ve bunları röntgen görüntülerinde görünür hale getirir. Bu işlem rahmin iç hatları ve fallop tüplerindeki herhangi bir tıkanıklık hakkında bilgi sağlar.
 
Geri
Üst