Türlü Yemeği Tarifi

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
29 Haz 2017
334
21
18
38
Ankara
www.bebekforum.net.tr
#1
Malzemeler :

- 1/2 kilo taze fasulye
- 1/2 kilo patlıcan
- 1/2 kilo kabak
- 3 adet patates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarmısak
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 kilo kuşbaşı kuzu veya dana eti
- Bir miktar sıvı yağ veya zeytinyağ
- Tuz

Tarifi : 

Düdüklü tencereyi ocağa koyuyoruz. Sıvı yağ veya zeytin yağı koyuyoruz. Yağ kızmaya başladığı zaman ince doğranmış soğanları ve sarmısağı içine atıyoruz. Soğanlar pembeleştiği zaman içine salçayı katıyoruz. Kuşbaşı doğranmış etlerimizi de içine katıyoruz. Tuzumuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Doğranmış fasulye, patlıcan, kabak, patatesi de içine katarak kavuruyoruz. Daha sonra düdüklü tencerede bütün sebzelerin üzeri kapanacak şekilde su katıyoruz. Biraz karıştırıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Ocağı kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişirdikten sonra türlümüz servise hazırdır. Afiyet olsun.
 

Facebook Sayfamız