Türlü Yemeği Tarifi

  • Yapılan spamlar ve bot saldırıları sebebi ile üyelikler sadece manuel onaya alınmıştır. Mail adresi ve kullanıcı adı düzgün olmayan tüm hesaplar red edilecektir. İlginiz için teşekkür ederiz... /-/ Due to spam and bot attacks, memberships were only approved by manual. The e-mail address and the user name will be rejected. Thank you for your attention...
  • Bebek Forum içeriğindeki bütün yazılar üyelerimizin kendi tecrübeleri neticesinde yazdığı ve bilgilendirme amaçlı yazılardır. Teşhis ve tedavi amaçlı kullanılamaz. Kesinlikle her uygulamada doktorunuza danışınız.
  • İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Bebek Forum https://www.bebekforum.net.tr Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ YAPTIKLARI PAYLAŞIMLARINDAN SORUMLUDUR.

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
29 Haz 2017
338
25
28
39
Ankara
www.bebekforum.net.tr
#1
Malzemeler :

- 1/2 kilo taze fasulye
- 1/2 kilo patlıcan
- 1/2 kilo kabak
- 3 adet patates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarmısak
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 kilo kuşbaşı kuzu veya dana eti
- Bir miktar sıvı yağ veya zeytinyağ
- Tuz

Tarifi : 

Düdüklü tencereyi ocağa koyuyoruz. Sıvı yağ veya zeytin yağı koyuyoruz. Yağ kızmaya başladığı zaman ince doğranmış soğanları ve sarmısağı içine atıyoruz. Soğanlar pembeleştiği zaman içine salçayı katıyoruz. Kuşbaşı doğranmış etlerimizi de içine katıyoruz. Tuzumuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Doğranmış fasulye, patlıcan, kabak, patatesi de içine katarak kavuruyoruz. Daha sonra düdüklü tencerede bütün sebzelerin üzeri kapanacak şekilde su katıyoruz. Biraz karıştırıp düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Ocağı kısık ateşe alıp 30-35 dakika pişirdikten sonra türlümüz servise hazırdır. Afiyet olsun.
 

Facebook Sayfamız