Bebek Forum - Baby Community

Bebeklerinize İyi Geleceğiz - We Will Be Good to Your Babies

SignUp Now!

Bebek / Çocuk Ürün Wee baby süt saklama poşetleri nasıl kullanılıyor ?

Anne Sütü Saklama Poşeti Nasıl Kullanılır ?​

Bebeğinin ihtiyacından fazla süte sahip olan ya da gün içerisinde meslek sahibi olan annelerin uzun süren mesailerinden dolayı bebeklerinden ayrı kalan annelerin sütlerini sağıp depolayabilmeleri için anne sütü saklama poşeti ideal bir çözümdür.

Bilindiği üzere, bebeğin gelişimi ve ilerleyen yıllarda sıhatli bir hayat, zeka gelişimi için anne sütünün olmaz ise olmazdır. Anne, emzirme döneminde sütüyle bebeğin beslenmesini karşılar. Kabız ve ishal yapmaz sindirimi rahattır. Alerjik değildir, bebeği hastalıklara karşı korur. Ancak, belli bir müddet sonra anne, sütünde azalma yaşayabilir ya da çalışıyorsa işe dönmek zorunda kalabilir. Bebeğinin bu değerli besinden mahrum kalmasını istemeyen anneler, anne sütü saklama poşeti kullanma yoluyla, bebeklerini değerli sütle doyurmaya devam edebilir. Bu bağlamda, sütünü saklamak isteyen birçok anne süt saklama poşetini düzenli olarak kullanmaktadır.

3 ila 9 ay arasındaki bebeklerin besin ihtiyacını karşılamak ve gün içerisinde anne sütünden yararlanmasını sağlamak için, anne süt sağma pompası yardımıyla sağılan anne sütleri, bu poşetler içerisinde kilitli korumalı ağız kısmı ile steril olarak muhafaza edilebilir. Buzdolabı ve derin donduruculara koyabileceğiniz anne sütü poşetlerinde bulunan süt sayesinde, bebeğinizin besin tüketimi ve sağlıklı gelişimini kontrol altına alabilirsiniz. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat bozulmadan durabilirken, buzdolabında 3 gün, derin dondurucu da ise 3 aya kadar muhafaza edilebilmektedir. Poşet açılıp içerisindeki sütü boşaltıldıktan sonra aynı süt saklama poşeti ikinci defa kullanılmamalıdır.

Süt Saklama Poşeti Nasıl Kullanılır?​

Anne sütü saklama koşulları açısından, öncelikle sütünüzü sağmanız ve düzenli bir şekilde poşete koymanız gerekir. Bunun için pratik ve sağlıklı süt sağma yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemleri kullanarak sağdığınız sütü bir şişe ya da biberon yardımıyla poşete aktarabilirsiniz. Aktarma işlemi tamamlandıktan sonra, sütün sağıldığı tarih ve saat ile miktarı not ederek poşet üzerine yazmanız faydalı olacaktır. Not etmenin faydası, hangi sütü daha önce kullanacağınızı rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Özellikle bebeğiniz kreşe gidiyor ve saklanan anne sütü, sizin dışınızda biri tarafından bebeğe veriliyorsa süt saklama poşetinin üzerine bebeğinizin ismini yazmanız da büyük kolaylık sağlayacaktır.


Anne sütü buzluk bölümünden dışarı çıkarıldığında ılık su içerisinde çözdürülebilir veya sütü buzdolabının alt bölümüne koyup 8 saat içinde çözünmesini sağlayabilirsiniz. Sonrasında uygun bir sıcaklıkta bebeğe içirilmelidir.

Anne Sütü Saklama Poşetinin Yararları​

Anne sütü saklama aşamalarında, annelerin işini kolaylaştıran süt saklama poşetinin birçok önemli yararı bulunmaktadır. Öyle ki medikal ölçüde sterilize edilen bu poşetler, sağılan sütün aynı protein seviyelerinde kalmasını sağlar. Ayrıca, çift kilit sistemiyle güvenli bir şekilde kapanır, hava almaz ve sütü dışarıya sızdırmaz. Destekli tabanıyla da yatay ve dik durabilme özelliğine sahip olan bu poşetler sayesinde, bebeğinizi her zaman kontrollü bir sistemde beslemeye devam edebilirsiniz.


Siz de dünyada en değer verdiğiniz varlık olan bebeğinizi anne sütünden yoksun bırakmamak için bu anne sütü saklama poşetlerini kullanabilirsiniz. Unutmayın ki anne sütü bebeklerin, sağlılı büyümeleri ve hayat boyunca daha sağlıklı olabilmeleri için olmaz ise olmazdır. Onların bu gereksinimlerini karşılamak için çözüm sunan bu ürünleri mutlaka kullanmalısınız.
 
selamlar şöyle ki anne sütü oda sıcaklığında 3 saat bozulmadan durabilirken, buzdolabında 3 gün, derin dondurucu da ise 3 aya kadar muhafaza edilebiliyor. Poşet yada kap açılıp içerisindeki sütü boşaltıldıktan sonra aynı süt poşeti 2. kez kullanılmaması gerektiği öneriliyor bende o şekilde yapıyorum
 
Geri
Üst