Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Gülsüm-Umut

Üye
Üye
Emektar Üye
29 Haz 2017
334
21
18
38
Ankara
www.bebekforum.net.tr
#1
Malzemeler : 

- Bir kilo taze bakla
- Bir kuru soğan
- Bir çay bardağı zeytinyağ
- İki diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı un
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Az miktar karabiber
- Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker ( Ne şekilde şekerli isterseniz fazla atabilirsiniz veya azaltabilirsiniz )
- Bir çay kaşığı veya daha fazla salça. Salçalı istemezseniz atmayabilirsiniz.
- Üç su bardağı su
- Dört dal dereotu
- Yarım Limon

Tarifi : 

Baklayı güzelce yıkayın. Baklaları ayıklayın. Ayıklanmış baklaları limonlu suda biriktirin. Tencereyi alın ocağa koyun. Zetinyağını tencereye koyun. Biraz kızsın. Sonra soğanları tencereye doğrayın. Soğanlar pişerken şekeri katın. Soğanlar hafif pembeleştiğinde salçanızı katın. Sırasıyla unu ekleyin. Kavurun. Şimdi kenarda bekleyen baklaları bir süzgeçte süzün. Kavrulan tenceredeki malzemeye ekleyin. Üzerine dereotu ekleyin. Tuz, karabiber, sarımsakları da dahil ekleyin. Üzerine suyu da ekleyin. Su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısık ateşe alın. Pişme süresi baklaya göre değişir. Baklalar piştiği zaman dışarıda biraz soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına alın. Yeteri kadar soğuduğunda servise hazırdır.
 

Facebook Sayfamız