Bebek Bebeğinizle Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

koyumavidijital

Baby Community Member
Katılım
9 Eki 2018
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Tepki puanı
10
Puanları
3
Yaş
48
Konum
ankara
Birçok anne baba çoğu zaman çocuklarını avutmada ve onların fazla enerjileriyle başa çıkmada sorun yaşamaktadır. Bunun için onlarla oyun oynamak en etkili yoldur. Peki, bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz? Bu sorunun cevabı, bebeğinizin kaç aylık olduğu, cinsiyetinin ne olduğu, herhangi bir fiziksel ya da zihinsel engeli bulunup bulunmadığına göre değişmektedir. Her ay için oynanabilecek oyun türlerinin farklı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü aydan aya bebekler büyüdükçe hareket kabiliyetleri ve dikkatleri de artmaktadır. Bu nedenle bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusunun cevabı her ay için farklı olmaktadır. Aşağıda bebeğinizle her ay için oynayabileceğiniz oyunları detaylı olarak görebilirsiniz?

Bebeğinizle Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz, Aylara Göre Oyun Türleri Nelerdir?

Bebekler ilk bir ay içinde her ne kadar, bilinçsizmiş ya da bir şey anlamıyormuş gibi dursa da çevresindeki şeyleri fark ederler. Özellikle de 1 aylık bebekler, annelerini ve annelerinin seslerini tanıyabilecek bilince sahiptir. Bu nedenle bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusunun 1 aylık bebekler için cevabı şöyledir: Bu sınıfta yer alan bebekler için göz kaslarını geliştirici oyunlar tercih edilmelidir. Bu nedenle anneler, farklı noktalardan bebekleri ile göz teması kurarak kendini takip etmesini sağlamalıdır. Onun yüz ifadelerini taklit ederek onunla ilgilendiğinizi belli edebilir, böylece bebeğinizin dikkatini odaklamasında yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca ilk ayda bebeğiniz için yumuşak sesli müzikler dinletip ona ninni söylemek, ruhsal gelişimi için de fayda sağlamaktadır. Bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusunun cevabı diğer aylarda farklılık göstermektedir.

2-6 Aylık Bebeğinizle Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Bebeğiniz 2 yaşına geldiğinde çevresine karşı daha ilgili ve kaslarını daha iyi kontrol edebilir hale gelmektedir. Bu dönemde bebekler için algıladıkları sesler, çevreyi öğrenmede en etkili yöntemdir. 2 aylık bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusunun cevabı ise ona değişik ve yumuşak ses tonları ile konuşmaktır. Çok yüksek olmayan sesle konuşmak bebeğinizi sakinleştirecek ve dikkatini size vermesini sağlayacaktır. Renkli bir oyuncağı yüzüne yaklaştırıp uzaklaştırdığınızda da bu onu eğlendirecektir. Gelelim 3 aylık bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusunun cevabına… Bu aydaki bir bebek için iletişim son derece önemlidir. Bebekle konuşup onu övmek bebeğinizin hoşuna gidecektir. Ayrıca onu yalnız bırakmanız gerektiği durumlarda yatağına kırılmayacak bir ayna asarak yalnız olmadığı duygusunu bebeğinize hissettirebilirsiniz. 4.ay ise bebeğiniz için bir şeyleri dokunarak hissetmeye başladığı dönemdir. Bu nedenle ona farklı ve çok sert olmayan objeler vererek hissetme duyusunu güçlendirebilirsiniz. 5.aya geldiklerinde ise bebekler için konuşmaya yöneltici egzersizler yapmak önem taşımaktadır. Bu ayda bebeğin söylediklerini tekrar edip kısa ve net cümleler söylemek, şarkı dinletmek bebeğinizi konuşmaya teşvik edecektir. 6.ayda artık bebeğin bir destekten bağımsız olarak oturabilmesi için çeşitli egzersizlere ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle etrafına korunaklı yumuşak eşyalar koyarak destek almadan oturabilmesini sağlamak gerekmektedir.

7-12 Aylık Bebeğinizle Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?

Bebekler yarı yaşını geçtikten sonra etrafa karşı daha da duyarlı olmaktadır. Bu durumda özellikle 7 aylık bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusu daha önemli hale gelmektedir. Bu ayda bebeklere renkli kitaplar göstermek ve onları zihinlerinde anlamlandırmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu nedenle 7 aylık bebek için çeşitli hikayeler anlatmak da önemlidir. 8.ayda bebeğinizle hangi oyunları oynayabilirsiniz, sorusuna gelince bebeğinizin taklit yeteneğini geliştirici oyunlar devreye girmektedir. Onun kolaylıkla çıkarabileceği ve bundan hoşlanacağı sesler çıkarıp tekrarlamasını beklemek gerekmektedir. 9.ayda bebeğinizle oynayabileceğiniz oyunlardan bir tanesi oyuncak saklama olabilir. Örtü altına sakladığınız oyuncakları bulması için fırsat vermeli, bulamazsa örtüyü yavaşça açarak ona kopya vermelisiniz. 10 aylık bir bebeğe kendini kaldırabileceğini anlaması için teşviklerde bulunmalısınız. Kendini nasıl yukarı doğru çekebileceğini göstererek bunu yapabilmesini sağlayabilir, ardından bunu başardığında onu alkışlayabilirsiniz. 11 aylık bir bebek için sevildiğini bilmek son derece önemlidir. Bu nedenle sıklıkla sarılıp sevgi göstermek önem taşımaktadır. Ona top ve benzeri oyuncaklarla nasıl oynayacağını öğretmek gerekmektedir. 12 aylık bir bebek için ise artık kendini ve çevresini tanımak önemli bir olgudur. Bu nedenle ona çeşitli organları gösterip adını söyleyerek tanıtmalısınız. Sonrasında ise aynı şeyi eşyalar ve oyuncaklar için yaparak onların adlarını öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
 
Üst